Genbrugsplads

En genbrugsplads er det oplagte sted at skille sig af med større mængder affald. Her kan du aflevere både byggeaffald, haveaffald, elektronik, møbler samt alverdens andre former for ting og sager du har brug for at skille dig af med. Dog er der på alle genbrugsstationer nogle helt klare regler for, hvordan affaldet skal håndteres og ikke mindst sorteres, og derfor kan det nogle gange være svært selv at stå med ansvaret for fordelingen af affaldet. Som privatperson kan du altid fylde en trailer og køre ud på genbrugspladsen, men som virksomhed skal du være tilmeldt en ordning for at få lov til at bruge stationerne.

Regler for brug af genbrugsstationer

De fleste genbrugsstationer benytter sig af de samme gængse regler. Her gælder blandt andet, at der ikke må afleveres dagrenovation på genbrugspladsen. Du skal anvende klare poser og sække, så det altid er synligt, hvad der er i poserne. Farligt affald skal afleveres i tæt og lukket emballage og typen af affald skal fremgå klar og tydeligt af emballagen. Du skal selv medbringe redskaber til både aflæsning og eventuel oprydning efterfølgende – der er nemlig ikke nogen, der rydder op efter dig. Det er ikke tilladt at komme i lastbil eller køretøj på mere end 3500 kg. For virksomheder gælder desuden, at man kun må aflevere sit eget affald, og der må højst afleveres 200 kg farligt affald årligt. Bliver reglerne ikke overholdt, så kan du altså risikere at få bøder, og det vil da være dumt at skulle til at betale penge for at komme af med sit affald. Respekter derfor reglerne og bidrag til et sundt miljø.

Hvorfor er det vigtigt at sortere affald?

Der er rigtig mange gode og vigtige grunde til at sortere affald korrekt. I en tid, hvor der hele tiden er mere og mere fokus på et grønt og bæredygtigt miljø, giver det kun mening at forholde sig respektfuldt til affaldssortering. Vi skal nemlig passe rigtig godt på vores jordklode og en af måderne at gøre det på er ved at genbruge alt det vi kan. For jo mere vi genanvender, desto mere sparer vi på CO2-udledningen og luftforureningen. Således får vi brugt jordens resurser meget bedre og mere ansvarligt. Faktisk kan stort set alle materialer genbruges, og ved at sortere affaldet korrekt er du med til at sikre, at materialerne bliver genbrugt til helt nye produkter. Det kan godt være, at der er lidt mere arbejde i at sortere affaldet end hvis det hele bare skulle ned i en stor bunke. Men bruger du de ekstra få minutter, så kan du til gengæld have god samvittighed over for miljøet.
Føler du, at affaldssortering er en mere eller mindre træls og tidskrævende opgave, så er der heldigvis råd herfor. Selvom du ikke selv gider tage dig af sorteringen, så skal det altså stadig gøres korrekt, og her er vi hos Skraldebilen eksperter. Vi kan nemlig fungere som dit alternativ til en genbrugsplads. Vi ved alt om affald og om, hvordan det skal håndteres, og derfor kan du med ro i sindet overlade sorteringsprocessen til os. Hos Skraldebilen varetager vi, som navnet antyder, dit skrald – og det er både stort og småt, og alle former for det. Ringer du efter os, så kommer vi fluks og fjerner alt dit affald, hvad end det er byggeaffald, kontorartikler, haveaffald eller noget helt andet, og så kører vi hele baduljen på genbrugspladsen for dig. Her tager det os meget kort tid at få skraldet fordelt i de rette containere. Vi har nemlig prøvet det hundredvis af gange.

Brug os som transportabel genbrugsstation

Med hjælp fra Skraldebilen er der altid en genbrugsstation i nærheden af dig. I stedet for at bruge tid på først at lokalisere den nærmeste genbrugsplads, for efterfølgende at låne en trailer og bruge tid på at køre ud til pladsen, sortere affaldet rigtigt, og så køre hele vejen hjem igen, så kan du altså bare ringe efter os. I København-området skiller vi os af med dit affald for dig på både Amager, Frederiksberg, Gentofte, Glostrup, Ishøj, Nørrebro, Østerbro, Valby og Vesterbro og servicerer altså det meste af hovedstaden. Bor du i København ved du også, hvor umuligt det egentlig er at komme frem og tilbage i bil, og det bliver ikke bedre af, at du har en stor trailer på slæb. Med os som din transportable genbrugsstation slipper du for at stå med hovedpinen selv.

Men ud over at være din foretrukne hjælp, når det kommer til fjernelse af affald, så kan vi også hjælpe dig med mange andre opgaver. Vi tilbyder fx nedrivning og rydning af dit køkken, slutrengøring og diverse afmonteringsopgaver. Vi tror på effektive løsninger og derfor tilbyder vi ikke kun én løsning, men lige præcis den løsning, du har brug for, og herved skræddersyr vi et unikt tilbud til dig. Vi hjælper og servicerer hvert år hundredvis af privatpersoner og virksomheder. Blandt andet har vi hjulpet 7-Eleven og Flying Tiger Copenhagen. Vores priser varierer efter opgavens størrelse og omfang, men vi tager altid et startgebyr på 399 kr. Gør altså dig selv en tjeneste ved at booke os til at klare dine skraldeopgaver. Når først du har opdaget, hvor nemt og tidsbesparende det er, så vil vi næsten garantere, at du aldrig mere selv gider køre på genbrugspladsen.

Ring og hør mere

Ønsker du at få en hjælpende hånd til at få afhentet dit affald, eller har du nogle spørgsmål til vores tjeneste, er du naturligvis altid mere end velkommen til at kontakte os for nærmere information. Ring til os i dag på telefon 71 99 10 67 og lad os tage en uforpligtende snak om mulighederne for, at vi giver dig en hjælpende hånd med afhentning af affaldet.